Isle of Møn Spirits

 
andreas-dress-761155-unsplash.jpg
 

Vores historie

Isle of Møn Spirits er grundlagt i 2016 af Sara og Uffe Skaaning Lind. Vi har til huse i Askeby på Møn, hvor vi har ombygget vores gamle stald til destilleri. Her håndsorterer vi dagens høst og destillerer de botaniske ingredienser enkeltvis. I sensommeren, når det sidste udtræk er færdigt, smager vi os frem til den helt rigtige sammensætning, der gør produkterne fra Isle of Møn Spirits til en unik og dejlig oplevelse - præcis som Møns smukke natur.

Isle of Møn Spirits begyndte som et eksperiment. Vi ville finde ud af, om det var muligt at fremstille en traditionel gin udelukkende med de lokale, botaniske ingredienser (såkaldte botanicals), som vokser naturligt på Møn. Dette har siden udviklet sig til også at omfatte flere varianter af gin og snaps.

 
 
 

Sankemanifestet

Vi er et lokalt forankret foretagende og derfor føler vi også ansvar for at bidrage til lokalsamfundet og den lokale udvikling. Foruden at skabe økonomisk og miljømæssig værdi til Møn, er vores målsætning også at bidrage med social værdi.

 
 

 
 

Vi vil bruge og samtidigt bevare naturen

 

Vi vil skabe kvalitetsprodukter af den vilde, mønske natur

 

Vi vil skabe rammerne for lokalt, socialt engagement

 
 

Vi vil skabe grobund for en større vidensudveksling i lokalsamfundet

 

Vi vil fremme kendskabet til vores ø, natur og kulturelle arv

 

Vi vil føje økonomisk, miljømæssig og social værdi til lokalsamfundet

 
Skulptur_Colours_Website.png
 

Derfor sanker vi kun lokalt

Det er mere bæredygtigt at sanke lokalt, og ofte findes der langt bedre og stærkere smagsgivere i den danske natur. Vi ønsker at skabe et kvalitetsprodukt med ingredienser, der vokser lige udenfor døren, og at skabe balance i anvendelsen af ressourcerne, så vi bruger og samtidigt bevarer naturen.

Vi arbejder som Biosfære Møn Ambassadører på kendskabet til og udbredelsen af bæredygtig anvendelse af naturen - den er til for at blive brugt, så længe det er med omtanke og respekt.

Hvert år inviterer vi interesserede til at deltage i vores sankeevents, bl.a. hybenroseplukning i juni, citronmelisseindsamling i juli, enebærtur i september og slåentur i oktober.

13482820_278920919128625_4401888532484519507_o.jpg
 
 

Kom og deltag

Alle er velkomne til at deltage i vores sankedage, som ikke bare byder på skønne naturoplevelser, men også på møder mellem mennesker.

 
13411954_275479856139398_5859282635344812728_o.jpg
 
IMG_2110.jpg

Kun at benytte botanicals fra Møn sætter sine begrænsninger, da mange traditionelle giningredienser ikke vokser vildt i Danmark. Med hjælp fra vores lokale urteekspert har vi fundet frem til hvilke urter, der er mulige at anvende, og hvornår de er bedst at sanke.

Dét, som andre oftest opfatter som ukrudt, har en kolossal værdi for os! 

Vores ingredienser bliver nøje udvalgt og håndplukket på netop det tidspunkt, hvor smagen er kraftigst og bedst. Vi laver udtræk af de friske urter - sådan sikrer vi autentiske kvalitetsprodukter hvert år.

 
 

Nysgerrig?

Screen Shot 2018-12-04 at 15.10.47.png